logo

Baanbrekend in Recruitment!

Functie Trainee Woningcorporatie
Regio
Gelderland
Plaats
Deil
Vacature categorie
Consultancy
Datum van plaatsing
15/11/2011
Contactpersoon
Sakina el Kasimi
Bedrijf
KleurrijkWonen
Bedrijfsprofiel
KleurrijkWonen is een kleurrijke, middelgrote woningcorporatie, werkzaam in de vijf gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Giessenlanden, Leerdam en Lingewaal. Met een divers woningaanbod van bijna 12.000 woningen bieden wij onze klanten in een deel van de Betuwe en Zuid-Holland een eigen (t)huis. Dit doen wij vanuit een vooruitstrevende visie over de invulling van het concept ‘wonen’. Zo besteden wij veel aandacht aan items als leefbaarheid, bewonersparticipatie, klantenwensen, nieuwbouw, herstructurering en de vraag van speciale doelgroepen (zoals wonen met zorg). Onze organisatie bestaat uit drie woonbedrijven (Leerdam, Culemborg, Geldermalsen) en een backofficekantoor in Deil.
Functieomschrijving
KleurrijkWonen zoekt een Trainee (36 uur) die gedurende anderhalf jaar door middel van opleiding, training, begeleiding en coaching zich kan ontwikkelen tot een professional binnen de woningcorporatie. Aan het einde van het traject heb je brede kennis van verschillende processen en afdelingen binnen de organisatie en de branche/markt, waardoor je flexibel en breed inzetbaar bent. Het traineeprogramma is een combinatie van werken en leren, waarbij het werk een echte baan is, dus geen stage, en het leren vervat is in een gestructureerd opleidingstraject. Tijdens het traineetraject wordt er veel aandacht geschonken aan opleidingen, training en vorming.

De uitdaging:

Binnen Wonen en Communicatie bieden we een Traineeship aan gedurende anderhalf jaar, waarin je je bezig houdt met de volgende drie deeltrajecten:

1. De functie van Verhuurmakelaar is nieuw binnen KW. Er zijn nu vier “oud – wijkopzichters” werkzaam als Verhuurmakelaar. Het is nog zoeken naar de juiste invulling. Van voorheen sterk technisch georiënteerd werk naar nu, het makelen (onderhandelen met potentiële huurders). Ook de samenwerking tussen Verhuurmakelaar en backoffice (medewerk(st)ers WS) moet nog de juiste vorm en inhoud krijgen. Tenslotte is de gezonde “spanning” tussen Verhuurmakelaar en Servicedienst over het verlenen van mutatieopdrachten, nog een uitdaging. We zijn binnen KW deze functie nog aan het “uitvinden”.
De opdracht bestaat uit: het analyseren van de functie van Verhuurmakelaar, het beschrijven van de knelpunten vanuit de praktijk en het doen van verbetervoorstellen.

2. Een belangrijk deel van het werk van woonconsulenten is de behandeling van overlastzaken. Daar gaat veel tijd in zitten. Steeds komt de vraag terug of we in de behandeling van overlastzaken nog wel op het terrein van de corporatie zitten. Tot waar gaan onze bemoeinissen, wanneer en waarover haken wij af en verwijzen wij door naar derden (zorgpartijen) en wat is onze rol in het netwerk van partners.
Een tweede opdracht ziet er als volgt uit: het analyseren van de functie van Woonconsulent rond overlast, het in kaart brengen van de partners (zorgpartijen ed.) en onze huidige rol in het netwerk bij de behandeling van overlastzaken.

3. Het laatste deeltraject valt onder Communicatie binnen KleurrijkWonen. De Trainee houdt zich bezig met het volgende: het doorontwikkelen van de KleurrijkWonen website en de implementatie van social media binnen ons bedrijf.
Functie eisen
Een Trainee met een HBO/Universitair niveau, met als studierichting informatica dan wel bedrijfskunde (of een andere relevante opleiding), die binnen Wonen en Communicatie actief zal zijn. Zit je aan het eind van je studie of ben je net afgestudeerd, dan kan dit een nieuwe uitdaging voor je zijn.

Trainees die procesmatig kunnen denken, projecten kunnen aansturen en actief en resultaatgericht kunnen opereren zullen hun draai zeker bij ons vinden. Daarnaast moet je het leuk vinden om in een veranderende omgeving te werken en kun je zowel mondeling als schriftelijk goed communiceren. Je kenmerkt je door overtuigingskracht, analytisch vermogen en (organisatie en omgeving)sensitiviteit. Je vindt het leuk om te werken met mensen met diverse achtergronden. Als laatste is de affiniteit met de maatschappij van belang.
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een begeleid ontwikkelingstraject waarin je je kunt ontwikkelen tot professional binnen de corporatie gedurende anderhalf jaar. Daarnaast worden eventuele opleidingen, trainingen en coaching door kleurrijkWonen gefaciliteerd en bekostigd.

Interesse? Verstuur je reactie zo snel mogelijk naar [email protected]
De procedure loopt tot 15 januari 2012.

Deel deze vacature met je netwerk!glassVacature Zoeken
glassSite doorzoeken

Zoekwoorden

Reageren