Baanbrekend in Recruitment!


Vernieuwde website RecCen online

Inmiddels is de nieuwe website van RecCen Recruitment Center 2 maanden online. Door het grote succes van RecCen is er gekozen om de kleine bugs die er nog zijn in juli op te lossen! Onder andere werkt de nieuwsmanager nog niet volledig en werkt het vacature zoek-filter nog niet 100%. Ook staan nog niet al onze klanten op de Referentie pagina. Excuses voor het ongemak.  

 

Vanaf vandaag is de nieuwe website van RecCen het eerste en grootste recruitment center van Nederland online! Tot uiterlijk 5 mei is het mogelijk dat een enkele pagina nog niet helemaal werkt in verband met nog enige kleine wijzigingen die nog worden doorgevoerd. RecCen bestaat officieel een jaar en buiten een operationele succesvolle ´testfase´ wordt RecCen vanaf mei geïntroduceerd aan het grote publiek. Dat de testfase succesvol was is gebleken in het feit dat 30 bedrijven RecCen hebben ingeschakeld om voor 1 of meerdere vacatures de recruitment c.q. werving en voorselectie uit handen te nemen en 90% van de bedrijven meer dan content zijn over het resultaat!

MKB Recruitment?

RecCen is grondlegger van MKB Recruitment. Anders gezegd het eerste werving en selectie bureau voor bedrijven zonder eigen recruiter of recruitment afdeling. Waarom de naam MKB Recruitment? Vooral (>75%) MKB bedrijven geen eigen recruitment afdeling of recruiter. Voor deze bedrijven is de door RecCen onwikkelde formule op het gebied van werving en selectie een uitkomst dus MKB Recruitment. MKB Recruitment staat voor betaalbaar en effectief recruitment en efficiënte en doeltreffende selectie. Hieronder leest u waarom RecCen en MKB Recruitment voor uw organisatie de ideale optie is als het gaat om op de voordeligste manier uw vacatures in te vullen.

RecCen combineert de voordelen van zelf werven en selecteren (goedkoper) en het inschakelen van externe bureaus (minder tijd- en energie). Het resultaat door en met RecCen?

- dienstverlening van een extern bureau, de werving en (voor)selectie wordt voor u uitgevoerd
- controle over de werving, u weet op welke vacaturebanken uw vacature wordt geplaatst 
- uw bedrijfsnaam wordt in advertenties genoemd, voor uw bedrijf en kandidaten een groot voordeel  


Als u kiest voor RecCen kiest u voor online adverteren en werven op tientallen (doelgroep) vacaturebanken en branche websites en krijgt u alleen passende kandidaten. Hierdoor bespaart u veel tijd op de tijdrovende selectie en maakt u gebruik van het partnernetwerk van RecCen waardoor u veel bespaart op advertentie-kosten. De totale besparing ten opzichte van zelf werven en uitbesteden is gemiddeld € 6.000 per vacature. Voor een uitgebreide uitleg klik op: 
Werkwijze RecCen

glassVacature Zoeken
glassSite doorzoeken