logo

Baanbrekend in Recruitment!

Functie Helpdesk Engineer Automotive Belux
Regio
Noord-Brabant
Plaats
Breda
Vacature categorie
Techniek
Datum van plaatsing
10/06/2011
Contactpersoon
Pitty Heijkoop
Bedrijf
SCANIA Beers B.V.
Bedrijfsprofiel
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland en België telt de Scania-organisatie zo’n kleine 800 medewerkers verdeeld over 24 verkoop- en servicevestigingen.

De onderneming telt wereldwijd meer dan 35.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. De omzet over 2007 bedroeg ruim 84 miljard Zweedse kronen (ruim 7 miljard Euro).

Werken bij de SCANIA-organisatie betekent werken met een topproduct, in een dynamische en sterk klantgerichte organisatie. De werksfeer binnen de platte organisatiestructuur is open, informeel, collegiaal en resultaatgericht.

Ongeacht positie of rang, onze medewerkers delen onze drie kernwaarden: klant voorop, respect voor het individu en kwaliteit. We geloven ook sterk in persoonlijke ontwikkeling. Daarom zul je dagelijks nieuwe uitdagingen en mogelijkheden ervaren.

Voor de afdeling Product & Services Support, subafdeling Technical Support & Helpdesk, zijn wij op zoek naar een fulltime

HELP-DESK ENGINEER AUTOMOTIVE
Belux
Functieomschrijving
In deze functie ben je als medewerker van de Technical Helpdesk verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de Scania Trucks en Bussen en voor de technische ondersteuning van de werkplaatsen in België en Luxemburg. Hiervoor heb je via diverse systemen dagelijks contact met de lokale werkplaatsen en de fabriek in Zweden.
Verder behoren tot het takenpakket o.a.;
Melden van kwaliteitsafwijkingen aan Scania (Failure Reports)
Terugkoppelen van (technische) informatie naar belanghebbende afdelingen/personen
Ondersteuning naar werkplaatsen m.b.t. o.a. SPD3 diagnosesystemen
Ondersteuning van de Benelux Service Engineers
Ondersteuning Parts Helpdesk
Onderhouden contact met de Scania Global Helpdesk
Onderhouden contact met Scania Academy
Functie eisen
•Diploma Bachelor Autotechniek of gelijkwaardig door ervaring
•Kennis van Nederlands, Frans en Engels in woord en schrift
•Kennis van voertuigelektronica en computergebruik
•Ervaring met Windows en Internet,
•Zelfstandigheid bij het oplossen van problemen,
•Goede contactuele eigenschappen,
•Kennis van Belgische markt,
•Bereid om dagelijks te werken vanuit Hoofdkantoor Breda.
Arbeidsvoorwaarden
Scania biedt jou een aantrekkelijke functie waar je op de hoogte blijft van de nieuwste technologische evoluties. Je krijgt een uitstekend maandsalaris en men kent een goed prestatiebeloningssysteem. Daarnaast kun je rekenen op een 13e maand en een aantrekkelijke winstdeling. Kortom: een interessante functie met ruimte voor eigen initiatief, doorgroeimogelijkheden en een juiste beloning in een flexibele organisatie.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil jij werken bij een gerenommeerde organisatie zoals Scania? Verstuur je C.V. dan naar [email protected] De advertentiecampagne loopt t/m 9 augustus. Alle binnenkomende reacties zullen wij wel direct in behandeling nemen.
glassVacature Zoeken
glassSite doorzoeken

Zoekwoorden

Reageren